Лікарні не будуть закривати в ході медичної реформи – Супрун

Читать на русском
Медустанови можуть бути перепрофільовані в хоспіси, будинки престарілих або інтернати для людей з особливими потребами.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун обіцяє, що в ході проведення медичної реформи лікарні, які не будуть отримувати достатньо коштів через програми страхування, не будуть закривати, а перепрофілюють.

Про це вона сказала сьогодні в Чернігові, спілкуючись із медиками, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

За словами Супрун, реформування сфери медицини має відбутися до 2019 року. І до цього часу деякі заклади, зважаючи на конкурентні умови та відмову від фінансування койко-місць, можуть отримувати менше коштів, ніж потрібно для забезпечення їхньої діяльності.

Як виглядатиме схема медичного страхування в Україні«Слово і Діло» створило інфографіку щодо майбутньої схеми медичного страхування в Україні. Як вона виглядатиме й чим відрізнятиметься?

«Ми не закриватимемо лікарні, які не будуть отримувати достатньо фінансування через державне страхування, а перепрофільовуватимемо їх в інші заклади», – запевнила Супрун.

Нагадаємо, що уряд України планує розпочати реформу охорони здоров'я на початку 2017 року й завершити до 2020 року.

З 2017 року планується здійснити низку кроків: реформувати первинну медичну допомогу та створити засади для розвитку сімейної медицини, запровадити референтні ціни на ліки та механізм часткової компенсації вартості ліків від певних видів захворювань, затвердити протоколи лікування й впровадити елементи страхової медицини.

В Україні вже почав впроваджуватися принцип «гроші ходять за людиною», який спрямований не на утримання певної кількості лікарняних ліжок, а на фінансування послуг, що надаються пацієнтам.

Раніше повідомлялося, що до кінця поточного літа влада столиці має намір презентувати пілотний проект електронної медицини, реалізація якого запланована в Подільському районі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: