Конгрес США заборонив Пентагону співпрацю з Росією – ЗМІ

Читать на русском
У США Палата представників Конгресу заборонила Пентагону використовувати кошти зі свого бюджету для укладення угод із російською компанією Рособоронекспорт.

Палата представників США схвалила проект бюджету Пентагону на 2017 рік, що передбачає заборону на його співпрацю з «Рособоронекспортом».

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на документ, передає «Еспресо.TV», пише «Слово і Діло».

Очільник Пентагону вимагає від союзників по НАТО збільшити витрати на оборонуМіністр оборони США Джеймс Меттіс висунув союзникам по НАТО ультиматум щодо фінансування бюджету Альянсу.

За проект бюджету, що розрахований до кінця вересня цього року та передбачає виділення $578 млрд Пентагону, проголосував 371 конгресмен. Проти проголосували 48 конгресменів.

«Жодні з цих коштів не можуть бути використані міністром оборони для укладення контрактів з «Рособоронекспортом», – йдеться в документі.

Заборона має діяти, поки «Рособоронекспорт» не припинить «поставки летального військового обладнання Сирії й поки російські збройні сили не залишать Крим».

Відзначається, що міністр оборони США може спробувати змінити рішення, якщо після консультацій із держсекретарем і директором Національної розвідки вирішить, що ця співпраця відповідає інтересам США. Йому також доведеться переконати в цьому профільні комітети Конгресу.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп має намір розширити повноваження Пентагону для боротьби з ІДІЛ.

Нагадаємо, очільник Пентагону закликав американських дипломатів говорити із Росією з позиції сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: