Сполучені штати пояснили ЄС причини ракетного удару в Сирії

Читать на русском
США повідомили ЄС, що ракетні удари були обмеженими і спрямовані на запобігання подальших звірств із застосуванням хімічної зброї.
Америка пояснила ЄС причини

Сполучені Штати Америки поінформували ЄС про причини нанесення ракетного удару по аеродрому в Сирії.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу» в Брюсселі з посиланням на джерело в Єврокомісії, передає «Слово і Діло».

«США повідомили ЄС, що ці удари були обмеженими і спрямовані на запобігання подальших звірств із застосуванням хімічної зброї. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер однозначно засудив застосування хімічної зброї. На продовження використання такої зброї має бути дано відповідь. Він розуміє зусилля, спрямовані на запобігання цим атакам», - заявили в Єврокомісії.

В ЄС зазначили, що є чітка відмінність між атаками на військові об'єкти і застосуванням хімічної зброї проти цивільного населення.

Юнкер зазначив, що зусилля щодо припинення насильства і продовження роботи для впровадження миру в Сирії повинні бути подвоєні.

Як повідомлялося, бойові кораблі ВМС США завдали удару кількома десятками ракет «Томагавк» по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброєю мирного населення в провінції Ідліб.

Відзначимо, раніше сьогодні Україна висловилась на підтримку дії США в Сирії для запобігання військових злочинів надалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: