Якби РФ могла напасти на Україну, зробила б це в 2015-му, але не зараз

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Якби Росія хотіла напасти на Україну знову, то зробила б це в 2015 році. Зараз тактика РФ зовсім інша.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, оцінюючи дані РНБО про те, що РФ нарощує військовий потенціал на стратегічних напрямках Донбасу.

«Певною мірою наші політики самі починають істерію. Таким чином у них є можливість управляти страхом та уникати відповідальності за неефективне державне управління. РФ буде постійно нарощувати військовий потенціал на наших східних кордонах. Про це записано в стратегічних документах РФ. Більше того, заплановано створення цілих дивізій та армій на кордоні з Україною», – розповідає експерт.

Проте, на його переконання, нове вторгнення чи повномасштабний наступ – маловірогідні.

Бортник вважає, що у разі початку відкритого протистояння РФ із США, можливе загострення конфлікту на Донбасі – як елементу цього відкритого протистояння.

Три роки АТО: головні обіцянки політиків«Слово і Діло» підготувало огляд найбільш значущих обіцянок українських політиків, присвячений третім роковинам антитерористичної операції на Донбасі.

«Переговори зайшли в глухий кут, економіка, яка була ключовим деескалуючим фактором, зупинена. Залишилися тільки військові інструменти на фоні того, що проміжні наслідки конфлікту не влаштовують сторони, особливо РФ, якій доводиться дотувати Донбас від 3 до 5 мільярдів доларів на рік», - пояснив політолог.

«В ескалації зацікавлені «партії війни» по обидва боки барикад. Ескалація – це найкращий спосіб соціального управління, тому ескалація бойових дій на Донбасі вкрай вірогідна», - резюмував Руслан Бортник.

Нагадаємо, три роки тому Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу. Всі обіцянки та рейтинг відповідальності Президента доступні за посиланням.

Що обіцяли українські політики воїнам АТО за три роки війни на Донбасі журналісти «Слова і Діла» з’ясували в матеріалі «Три роки АТО. Головні обіцянки політиків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: