Доба в АТО: бойовики 48 разів обстріляли позиції ВСУ

Читать на русском
Окупаційні російсько-терористичні війська минулої доби 48 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Окупаційні російсько-терористичні війська минулої доби 48 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Фейсбук в п'ятницю вранці, пише «Слово і Діло».

«Минулої доби п'ятеро військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

Три роки АТО: головні обіцянки політиків«Слово і Діло» підготувало огляд найбільш значущих обіцянок українських політиків, присвячений третім роковинам антитерористичної операції на Донбасі.

Опорні пункти поблизу Маріуполя супротивник накривав вогнем найбільше. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і озброєння БМП підрозділи противника відкривали вогонь по захисникам Новотроїцького. 82 мм міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети противник застосовував по позиціях в районі Красногоровки. Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю використовував проти морських піхотинців в районі Павлопіль і Гнутове. Захисників Широкино і Водяного, обстрілював з озброєння БМП, кулеметів і стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривав вогонь по українських позиціях під Лебединським. Поблизу Павлополя активізувалися ворожі снайпери.

Три роки війни на Донбасі: ключові події АТО6 квітня минає рівно три роки з моменту спроб захоплення органів влади та правопорядку в Донецькій і Луганській області, з чого й почалися бойові дії в цих регіонах.

На донецькому напрямку, найбільшу кількість обстрілів було зафіксовано в Авдіївці, захисників якої ворог протягом доби накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З 82 мм мінометів і великокаліберних кулеметів противник обстріляв опорні пункти поблизу Пісків. Гранатомети і великокаліберні кулемети застосовував поблизу шахти Бутівка і Троїцького. А з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по позиціях поблизу Новозванівки і Верхньоторецька.

На луганському напрямку з гранатометів бив по захисникам Кримського, а з великокаліберних кулеметів - по опорних пунктах в районі станиці Луганській.

Щоб придушити вогневу активність противника українські військовослужбовці відкривали вогонь.

Як повідомлялося, в «ЛНР» знову зірвали розведення сил у Станиці Луганській.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: