У «ЛНР» знову зірвали розведення сил у Станиці Луганській

Читать на русском
Українська сторона СЦКК повідомила, що розведення сил у Станиці Луганській зірвано через обстріли з боку так званої ЛНР і може бути проведене не раніше 9 квітня в разі дотримання режиму тиші.
фото: RFE/RL

Українська сторона СЦКК повідомила, що розведення сил у Станиці Луганській зірвано через обстріли з боку так званої «ЛНР» і може бути проведене не раніше 9 квітня в разі дотримання режиму тиші.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку прес-служби штабу АТО в Facebook.

«Сьогодні представники НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 «Станиця Луганська», за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба Володимировича і представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО», – розповіли представники української сторони СЦКК.

Під час зустрічі представники «ЛНР» мають намір заявити про свою готовність до розведення сил на цій ділянці 6 квітня.

Однак згідно з рішенням тристоронньої контактної групи розведення сил можна провести в разі 7-денного повного припинення вогню, яке буде підтверджено спостерігачами ОБСЄ.

«Українська сторона СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на даній ділянці 2 квітня 2017. Таким чином, розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 «Станиця Луганська» можна здійснити тільки після 9 квітня за умови виконання умов зазначених в рамковій угоді підписаного 21 вересня 2016 в Мінську», – підкреслили в СЦКК.

При цьому українська сторона ще раз підтвердила готовність виконати взяті на себе зобов'язання в разі повного дотримання взятих зобов'язань іншою стороною.

Нагадаємо, розведення сил у Станиці Луганській планувалося вже неодноразово і постійно зривалося через невиконання бойовиками угоди про режим припинення вогню.

У грудні 2016 року українська сторона в ТКГ висунула вимогу розведення сил в Дебальцевому, а також демілітаризації зони в районі населених пунктів Саханка, Кумачове, Комсомольське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: