Між Саакашвілі та Порошенком: для чого Банковій Марія Гайдар?

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

В цілому нічого дивного у призначенні немає. Здивувало б, якщо б у Адміністрації працював хтось із оточення Корбана або помічник Новинського. Тоді це було б дивно.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політтехнолог Катерина Одарченко, засновник компанії SIC Group Ukrainе, оцінюючи призначення екс-радника Міхеіла Саакашвілі Марії Гайдар радником Президента України.

«Буде помилкою вважати Президента та Саакашвілі ворогами. Якщо говорити про історію їх взаємовідносин, а особисті відносини, на жаль, важливі в українській політиці, то критика, яка звучить або звучала, стосувалась влади. Саакашвілі ніколи не говорив конкретно, наприклад: Порошенко – корупціонер. Такої риторики немає. Є риторика загальної критики влади, яка застосовується, починаючи від журналістів, закінчуючи експертами», - аналізує Одарченко.

Тому, на її погляд, якщо Саакашвілі буде починати новий проект, на який поки що немає навіть фінансування, у новій коаліції в особі Садового та Гриценко, то цей проект точно не буде суперечити позиції АП.

Найвідоміші росіяни, що отримали притулок в УкраїніСписок росіян, що обрали Україну з політичних переконань, стає все ширшим: останнім гучним скандалом із цього приводу стало отримання українських паспортів екс-депутатами Держдуми Росії Вороненковим та Максаковою.

«Є проект «Наш край», який працює на полі «синього» електорату та, начебто, працює проти Президента. Проте, всім в кулуарах відомо, що проект фінансується Президентом. Це давно не секрет», - підкреслила Одарченко.

«Що стосується Гайдар, то важливо, що склався ще й образ такого собі борця за справедливість, опозиціонера в РФ.

«Тому Гайдар, як людина команди, є непоганим прийомом, в тому числі – медійним», - резюмувала Катерина Одарченко.

Відзначимо, що екс-губернатор Одеської області розкритикував рішення, заявивши, що Марію Гайдар вмовляли прийняти призначення протягом трьох місяців, і це – показник страху АП.

Нагадаємо, в серпні 2016 Петро Порошенко вручив Гайдар український паспорт, а у вересні вона відмовилась від російського громадянства.

Детальніше про росіян, які проживають та працюють в Україні за політичними переконаннями, дивіться в інфографіці «Слова і Діла» Найвідоміші росіяни, які отримали притулок в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: