ЄП загрожує Білорусії санкціями за масові затримання

Читать на русском
Євродепутати ухвалили резолюцію, в якій висловили стурбованість новою хвилею репресій у Білорусі.

Європейський парламент запровадить санкції проти Білорусі за масові затримання людей на День волі 25 березня, якщо не буде проведено розслідування ситуації.

Про це йдеться в резолюції Європарламенту, повідомляє прес-служба ЄП, передає «Слово і Діло».

«Парламент засуджує репресії проти мирних демонстрантів на багатотисячні акції по всій Білорусі, зокрема, на День волі 25 березня, коли сили безпеки били протестувальників і заарештували сотні людей, включаючи місцевих та іноземних журналістів», - йдеться в повідомленні.

День волі та марші Навального: в чому різниця між протестами в Білорусі та Росії?Вірус протестної активності заразив громадян Білорусі та Росії. Головний симптом хвороби – засилля диктатури в обох державах, що породжує страх та корупцію. Чи є надія на одужання, чи хвороба таки візьме гору?

Депутати Європарламенту висловлюють стурбованість останніми подіями і новою хвилею репресій у Білорусі. Зазначається, що влада проводить рейди проти організацій громадянського суспільства та превентивні арешти опозиціонерів перед протестами.

Європарламент закликає владу Білорусі звільнити всіх затриманих під час акцій протесту.

«ЄС у лютому 2016 скасував більшість обмежувальних заходів відносно білоруських офіційних осіб в якості жесту доброї волі з метою заохочення Білорусі для покращення прав людини, демократії і верховенства закону. У разі нездатності провести ретельне і неупереджене розслідування всіх заяв з недавніх демонстрацій, ЄС може запровадити нові обмежувальні заходи», - йдеться у резолюції.

Нагадаємо, 25 березня білоруська влада жорстоко розігнала акцію демократичних сил у «День Волі». Більшість громадських діячів та журналістів були затримані і побиті.

Жоден з представників Білоруського національного конгресу не зміг взяти участь в акції в День Волі у Мінську: Володимир Некляєв був заарештований і пізніше госпіталізований, а місцезнаходження Миколи Статкевича залишалося невідомим. Під час «Дня Волі» в Білорусі були затримані щонайменше 25 журналістів.

Як повідомлялося сьогодні в Україну з Білорусі депортували трьох християнських проповідників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: