В Україну з Білорусі депортували трьох християнських проповідників

Читать на русском
Троє українських проповідників звільнені з ізолятора тимчасового утримання і направлені до аеропорту, звідки вони будуть депортовані літаком до Києва за рахунок білоруської сторони
українців депортують з Білорусі

Громадяни України Владислав Єрмолов, Леонід Номерчук і Ашот Саркісян з місії «Блага вість» після 15 діб арешту в Мінську, сьогодні, 6 квітня, о 14:30 мають прибути літаком до Києва.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Троє українських проповідників звільнені з ізолятора тимчасового утримання і направлені до аеропорту, звідки вони будуть депортовані літаком до Києва за рахунок білоруської сторони», – заявив консул України в Мінську Олександр Новосьолов.

За словами консула, йому не вдалося зустрітися з українськими проповідниками. Але 5 квітня, за словами Новосьолова, він був з візитом в ізоляторі і зустрівся там з трьома іншими українськими громадянами, які перебувають під арештом.

«З умовами перебування все в порядку, скарги відсутні», – сказав консул.

Нагадаємо, 22 березня в Мінську були затримані християнські проповідники з України з місії «Блага вість». Вони збиралися провести в Мінську біблійні семінари за участю південнокорейського проповідника, однак були затримані і засуджені на 15 діб за звинуваченням у нецензурній лайці.

Наразі в мінській «тюрмі на провулку Окрестіна» знаходиться ще троє громадян України, затриманих під час розгону антиурядових акцій 25-26 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: