У Сімферополі під час облави на ринку затримали десятки осіб

Читать на русском
В окупованому Сімферополі силовики влаштували облаву на центральному ринку, затримані журналіст Тарас Ібрагімов і правозахисник Андрій Крисько.
облава в Сімферополі

В окупованому Криму на центральному ринку Сімферополя силовики влаштували облаву, затримавши серед інших, журналіста Тараса Ібрагімова і правозахисника Андрія Крисько.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Еміль Курбединов, передає «Слово і Діло».

«Мені телефонують люди і повідомляють про облаву силовиків на центральному ринку Сімферополя та затримання», - повідомив Курбединов.

За його словами, серед затриманих, зокрема, журналіст Тарас Ібрагімов і правозахисник Андрій Крисько.

Півострів страху: як змінився Крим через три роки після анексії?Директор Української Гельсінкської групи з прав людини розповів про ситуацію в Криму після трьох років анексії.

У той же час кореспондент «Радіо Свобода» Антон Наумлюк повідомив у своєму Twitter: «В Сімферополі рейди на ринках. Затримано 60 осіб, разом з журналістом і правозахисником, які фіксували».

У них вилучили паспорти, і зараз вони разом з кількома десятками затриманих перебувають у будівлі.

Коментуючи дії кримської влади», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров порівняв їх з діями окупантів в Криму в роки Другої світової війни.

«Пряма асоціація з часом німецької окупації Криму в роки Другої світової війни. Ті теж любили проводити облави на ринках», - написав Чубаров.

Нагадаємо, 17 березня РФ передала Україні 12 ув'язнених, які відбували покарання в установах позбавлення волі на території тимчасово окупованого Криму.

Також відзначимо, Меджліс кримськотатарського народу подав скаргу в Європейський суд з прав людини на російські влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: