До незаконної анексії Криму та насильства на Донбасі поблажливості не буде – глава МЗС Канади

Читать на русском
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що Канада продовжить підтримувати Україну, та не буде миритися з незаконними діями Росії.

За результатами зустрічі в Брюсселі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів НАТО міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що Канада продовжить підтримувати Україну, та не буде миритися з незаконними діями Росії на Донбасі та в Криму.

Про це глава МЗС Канади написала в своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«У НАТО знову йшлося про те, що з незаконною анексією Криму Росією і насильством на Донбасі не можна миритися. Канада залишається з Україною. Учасники зустрічі в Брюсселі шукають спільний підхід країн - членів НАТО до Росії», - написала Фріланд в своєму Twitter.

«Стримування та діалог є ключовими для міністрів», - повідомили в представництві.

Масштабний план допомоги: що Канада може дати Україні?Експерт оцінив підготовку масштабного плану допомоги для України та розповів, у чому полягає підтримка Канади.

Раніше вже повідомлялося, що Україна буде закуповувати озброєння канадського виробництва. Також керівництво Канади заявило, що готує масштабний план допомоги для України.

Відомо, що уряд Канади вирішив продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У РФ розкритикували таку позицію Канади.

В експертному середовищі відзначають важливість підтримки з боку Канади, але акцентують на тому, що головна допомога країни полягає не у військовому або матеріальному ресурсі, а в дипломатичному – можливості вплинути на союзні країни та міжнародні організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: