Україна готує новий позов проти Росії через Крим

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України повідомили про підготовку нового позову проти Російської Федерації через анексований Крим.

Україна має намір подати судовий позов до російської авіакомпанії, яка працює в окупованому Криму.

Про це заявив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Ми зараз плануємо виставити російської авіакомпанії, яка не платить відповідні платежі, використовуючи наш простір, приземляючись на території Криму, позов близько 5 мільйонів гривень», - сказав Луценко.

Він також розповів, що «йде робота з відстеження морських засобів, які заходять в кримські порти».

Генпрокурор не захотів розголошувати деталі, зазначивши, що зараз «розробляємо алгоритм залучення до відповідальності і за це».

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Луценко загалом дав 118 обіцянок, з яких 41 він виконав, а 57 – провалив. Рівень його відповідальності – 35%.

Нагадаємо, 24 січня 2016 року Президент України Петро Порошенко заявив, що через два тижні від імені держави Україна, а також від імені українських підприємств у різні міжнародні суди буде подано позови щодо анексії Криму Росією. Однак, свою обіцянку він провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: