Генпрокуратура порушила справу за фактом викрадення людей в Сімферополі

Читать на русском
ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом сьогоднішнього викрадення російськими окупантами в Криму понад 60 осіб.
Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення російськими окупантами більше 60 осіб на центральному ринку тимчасово окупованого Сімферополя.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

Як зазначають у відомстві, в ході моніторингу ЗМІ та мережі Інтернет було виявлено повідомлення про те, що сьогодні, 6 квітня, на ринку Сімферополя співробітники протиправно створених на тимчасово окупованій території силових органів у форменому одязі спецпідрозділу ОМОН незаконно затримали понад 60 осіб.

«Відомості про вказаному злочині Генпрокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі двох або більше осіб)», - йдеться в повідомленні.

У Сімферополі окупанти влаштували рейд проти власників українських паспортівЩонайменше п’ятьох осіб із українськими паспортами затримали на одному з ринків Сімферополя, кажуть очевидці.

Досудове розслідування за даним виробництва будуть вести слідчі ГУ Нацполиции в АР Крим і Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії.

Раніше повідомлялося, що російські силовики в ході облави на ринку тимчасово окупованого Сімферополя викрали близько 70 осіб. Їх відвезли у відділок так званої поліції, звідки відпустили після взяття відбитків пальців і зразків ДНК. Серед викрадених виявилися український журналіст Тарас Ібрагімов і правозахисник Андрій Крисько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: