Нацбанк міркує над послабленням санкцій проти російських банків

Читать на русском
Національний банк України висловив готовність послабити санкції проти банків з російським капіталом після того, як в Україні стабілізується ситуація з безпекою.

Національний банк України висловив готовність послабити санкції проти банків з російським капіталом після того, як в Україні стабілізується ситуація з безпекою.

Про це йдеться в додатковому листі про наміри від 29 березня, направленому до Міжнародного валютного фонду, передає «Слово і Діло».

«Ми послабимо ці обмеження, щойно ситуація з безпекою дозволить це зробити», - йдеться в листі, підписаному президентом, прем'єр-міністром, міністром фінансів і главою НБУ.

У документі наголошується, що санкції були запроваджені в зв'язку з великим суспільним резонансом і негативною реакцією на діяльність згаданих банків на території України.

«Останні події викликали потужну негативну суспільну реакцію на діяльність в Україні державних російських банків. Заради інтересів національної безпеки ми наклали обмеження на проведення операцій цими банками зі своїми материнськими установами та повідомили про такі заходи виконавчій раді МВФ відповідно до рішення No.144- (52/51», - йдеться в листі.

  Також зазначається, що банки є платоспроможними і продовжують дотримуватися пруденційних вимог.

«Ми домовилися забезпечити цим банкам доступ до необхідної підтримки ліквідності, включаючи екстрену підтримку ліквідності з боку НБУ», - сказано в листі.

Нагадаємо, НБУ з 23 березня запровадив санкції щодо «дочок» російських державних банків. Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

16 березня президент Петро Порошенко підписав указ про запровадження санкцій терміном на рік щодо дочірніх банків російських державних банків: Сбербанк, Промінвестбанк, ВТБ Банк, БМ-банк і Вієсіте Банк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: