Держбанки РФ в Україні ведуть перемовини щодо їх продажу

Читать на русском
У НБУ повідомили, що всі російські банки з держкапіталом в Україні розглядають можливий продаж.

У НБУ повідомили, що всі російські банки з держкапіталом в Україні розглядають можливий продаж.

Про це заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова в ефірі телеканалу «Інтер» в неділю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть перемовини щодо потенційно можливого продажу», - сказала Рожкова.

За її словами, НБУ вважає продаж найкращим способом залишити ринок України, тому що «в сьогоднішніх умовах, на жаль, про якийсь розвиток надалі цих банків на території України говорити, звичайно, не можна».

Зокрема Рожкова зазначила, що можливий продаж банків не вплине на їх клієнтів. Вона додала, що банки, які потрапили до списку санкційних, є ліквідними і можуть виконувати свої зобов'язання перед клієнтами.

Як відомо, 16 березня президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про запровадження санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції терміном на один рік будуть запроваджені до ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ Банк» в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: