Порошенко запровадив санкції проти російських банків в Україні

Читать на русском
Санкції терміном на один рік запроваджують проти п'яти банків у частині заборони виводити капітал зазначеними юрособами за межі України на користь пов'язаних із ними осіб.

Рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків із російським капіталом сьогодні схвалив Президент України Петро Порошенко.

Про це інформує прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».   «Санкції терміном на один рік будуть застосовані до публічного акціонерного товариства (ПАТ)«Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ Банк» у частині заборони виводити капітал зазначеними юрособами за межі України на користь пов'язаних із ними осіб», – йдеться в повідомленні.

Президент також доручив Кабміну та Нацбанку забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності санкцій, а також невідкладно вжити заходів щодо заборони розміщення коштів держпідприємств, установ, організацій і господарських структур, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, в банках, зазначених в цьому рішенні РНБО.

Ще два російських банки почали обслуговувати з «паспортами» невизнаних республікЩе два російських банки заявили про готовність обслуговувати клієнтів з документами невизнаних «ДНР» і «ЛНР».

«МЗС України має поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про запровадження санкцій та порушити перед ними питання застосування аналогічних обмежувальних заходів щодо відповідних юросіб», – йдеться в повідомленні.

Контроль за виконанням цього рішення покладається на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набув чинності з дня його оприлюднення.

13 березня Президент скликав РНБО для розгляду санкцій проти Сбербанку.

Вчора в Нацбанку оголосили список санкцій щодо банків із російським капіталом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: