Кошти МВФ і ЄС надійшли на рахунок Нацбанку України

Читать на русском
У Національному банку України відзвітували про надходження на рахунок фінрегулятора коштів Міжнародного валютного фонду і Європейського Союзу.
Фото з відкритих джерел

Кошти четвертого траншу кредиту МВФ у розмірі 1 млрд дол., передбаченого програмою EFF, а також кредит від Європейського Союзу в обсязі 600 млн євро надійшов на рахунок Національного банку України.

Про це у прес-службі фінансового регулятора повідомили в середу, передає «Слово і Діло».

«По-перше, сьогодні, 5 квітня 2017 року, на рахунок Національного банку України для поповнення міжнародних резервів надійшов черговий транш за програмою розширеного фінансування (EFF) Міжнародного валютного фонду... По-друге, Європейський Союз перерахував Україні другий транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн. євро», – повідомили в НБУ.

Таким чином, підрахували в центробанку, обсяг міжнародних активів України завдяки підтримці західних кредиторів виріс до рекордного з 2014 року показника – 16,7 млрд дол. США.

«Такий обсяг резервів покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку», – відзначили там.

Крім того, в НБУ підкреслили, що до кінця поточного року очікують ще 3 транші кредиту МВФ у рамках програми EFF на загальну суму 4,5 млрд дол.

Нагадаємо, з опублікованого вчора меморандуму про співпрацю між Україною й МВФ випливає, що до літа 2017 року НАБУ має бути наділене функцією самостійного прослуховування підозрюваних у корупції людей. Також у вівторок стало відомо, що рішення Лондонського суду щодо «кредиту Януковича» не вплине на співпрацю Фонду з Києвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: