Мінфін назвав дату отримання нового траншу від МВФ

Читать на русском
Мінфін України планує отримати п'ятий транш від Міжнародного валютного фонду вже в травні цього року.

Мінфін України планує отримати п'ятий транш від Міжнародного валютного фонду вже в травні цього року.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі 5 каналу, пише «Слово і Діло».

«Цього року планувалося чотири транші, і ми плануємо ці чотири транші отримати. Наступний може бути в травні місяці», - повідомив глава Мінфіну.

Данилюк зазначив, що отримані кошти четвертого траншу, про який було оголошено 3 квітня, будуть спрямовані в резерви НБУ.

За словами міністра, Україна вперше в історії дійшла до третього перегляду програми і отримала четвертий транш. Данилюк зазначив, що це «підтверджує здатність влади України виконувати взяті на себе зобов'язання, а також характеризує рівень співпраці з МВФ».

  Міністр також пояснив затримку МВФ в розгляді питання траншу Україні уточненням макропрогнозу через торгову блокаду на Донбасі і її впливом на держбюджет.

Данилюк зазначив, що в зв'язку з блокадою зростання ВВП в 2017 році сповільниться на 1 процентний пункт, але поліпшення зовнішньої кон'юнктури зможе частково компенсувати цей вплив.

Як повідомлялося, 3 квітня МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу на 1 мільярд доларів. Також МВФ закликав прискорити проведення пенсійної реформи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: