Євросоюз підтвердив невизнання документів «Л/ДНР»

Читать на русском
Європейський союз не визнає паспорти та інші документи, видані людям в так званих ДНР і ЛНР.

Європейський союз не визнає паспорти та інші документи, видані в так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це заявила Майя Коцьянчич, офіційний представник глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Деякий час тому ми вже згадували цей указ, підписаний 18 лютого президентом Російської Федерації, що визнає ряд документів, виданих вихідцям з українських регіонів Луганська і Донецька, який обговорювався в лютому в Мюнхені з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим», – сказала Коцьянчич.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко запевнила, що в Україні не буде виконаний жоден «ультиматум Кремля»Сказано 2 травня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми вважаємо, що цей указ суперечить духу мінських угод, продовжуємо виходити з ідеї, що необхідно захищати територіальну цілісність, суверенітет і єдність України і повною мірою використовувати мінські угоди. І ми повторювали, що проїзні документи, видані «ДНР» і «ЛНР», не визнаються в Європейському союзі», – зазначила вона.

Сьогодні постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що Росія згодна скасувати рішення про визнання «документів» «Л/ДНР», якщо Україна скасує АТО на Донбасі, відведе озброєння, змінить Конституцію і закріпить особливий статус Донбасу, визнає місцеві вибори і виконає п. 8 Комплексу заходів, що стосується повного відновлення соціально-економічних зв'язків.

Раніше в коментарі «Слову і Ділу» політолог пояснив, навіщо Кремль визнав «паспорта» «Л/ДНР».

В ЄС заявили, що пускати до себе з «паспортами» «Л/ДНР» не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: