Петренко хоче змінити структуру правління НАЗК

Читать на русском
У Міністерстві юстиції України готують законодавчі ініціативи про скасування колегіальності Нацагентства щодо запобігання корупції.

Міністерство юстиції планує представити законопроект, який дозволить повністю переформатувати систему керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції України.

Про це журналістам у кулуарах Кабінету міністрів заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми внесемо після узгодження з громадськими організаціями проект закону, який передбачає переформатування всього органу, керівного складу. Створення нової системи, за якою буде один керівник, а не колегії, як зараз, і, відповідно, запровадження системи зовнішнього аудиту і контролю діяльності керівництва НАЗК», - сказав Петренко.

За його словами, буквально найближчими днями такий законопроект буде представлений після узгодження з представниками громадського сектору.

Нагадаємо, 1 березня Петренко заявив, що в закон «Про запобігання корупції» внесуть зміни, які передбачатимуть проведення щорічного зовнішнього аудиту НАЗК.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Петренко дав 91 обіцянку, з яких 55 виконав, а 15 – провалив. Рівень його відповідальності – 60%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: