Прем'єр-міністр порекомендував звільниться всім членам НАЗК

Читать на русском
Гройсман також підкреслив, що сам не може подати е-декларацію згідно із законодавством. Прем'єр закликав вжити всіх необхідних заходів для забезпечення технічного боку е-декларування.

Написати заяви на звільнення всім співробітникам Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) через неполадки в роботі реєстру електронних декларацій, сьогодні порадив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, повідомляє «Слово і Діло».

«Я вам раджу сьогодні всім зібратися і написати заяви про відставку», - заявив прем'єр.

Перед цим Гройсман розкритикував роботу глави НАЗК Наталії Корчак через неможливість налагодити роботу реєстру.

«Ви самі не здатні організувати роботу вашого сайту і, таким чином, ви ставите всіх людей перед загрозою двох років в'язниці. І таких людей - сотні тисяч в нашій країні», - сказав Гройсман.

Він також підкреслив, що сам не може подати е-декларацію згідно із законодавством. Прем'єр закликав вжити всіх необхідних заходів для забезпечення технічного боку е-декларування.

«Не хочете працювати з цим сервером - купіть собі новий сервер, оголосіть тендер. У нас є 27 млн ​​грн. Вам потрібно 50 млн? Ми вам дамо 50 млн. 100? Буде 100 млн. Дайте нормальне функціонування системи», - заявив Гройсман.

«І якби не деякі політичні сили, які ви тут теж називали, ніякої системи електронного декларування в країні не було б. Ви все, що могли тільки, валили, щоб не запустити вчасно цей процес», - додав прем'єр.

У відповідь Корчак переклала відповідальність за роботу реєстру на системного адміністратора УСС.

Як повідомлялося раніше, чиновники не можуть подати е-декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: