МОЗ оприлюднив список ліків для реімбурсації

Читать на русском
При розробці програми були обрані захворювання, які можна вилікувати на самому початку за відносно невеликі кошти, щоб потім в майбутньому, при погіршенні захворювання, держава не виділяла величезні суми для порятунку пацієнта.

Програма адресного відшкодування вартості ліків (реімбурсація) особливу увагу приділяє захворювань, які можна вилікувати на початковому етапі.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун назвала ліки, які увійшли до програми реімбурсації, в інтерв'ю для «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Для реімбурсації обрані серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу (неінсулінозалежний) і астма. Ми визначали невипадкові захворювання, а ті, якими українці найбільше хворіють, або від яких найбільше помирають», - зазначила Супрун.

Уляна Супрун: головні обіцянки на чолі МОЗуУ світлі скандалу навколо в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун «Слово і Діло» вирішило навести дані про те, як чиновниця дотримує свого слова.

При розробці програми були обрані захворювання, які можна вилікувати в самому початку за відносно невеликі кошти, щоб потім в майбутньому, при погіршенні захворювання, держава не виділяла величезні суми для порятунку пацієнта.

Якщо пацієнти з серцево-судинними захворюваннями будуть постійно приймати відносно дешеві ліки, то у них не буде інсульту або інфаркту, лікування яких коштує великих грошей.

Нагадаємо раніше, Кабмін виділив півмільярда гривень на безкоштовне лікування хронічних хворих.

Безкоштовні ліки з'являться в Україні 1 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: