З 1 квітня в Україні з'являться безкоштовні ліки – Гройсман

Читать на русском
Ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми для хворих будуть безкоштовними, стверджує прем'єр.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 квітня ліки проти гіпертонії, цукрового діабету та бронхіальної астми будуть безкоштовними.

Про це повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Місцева влада повинна буде виробити механізм відшкодування вартості ліків пацієнтам.

Чи буде Україна з ліками? Що обіцяють чиновникиЗабезпечення України ліками – тема, на якій зламано вже не один спис і яка стала причиною величезного скандалу між МОЗ та профільним комітетом Верховної Ради. «Слово і Діло» вирішило пригадати, що політики обіцяли українцям із цього приводу.

«З 1 квітня ми запускаємо виділення безкоштовних ліків, на це ми виділили півмільярда гривень для українців, у яких є гіпертонічна хвороба, цукровий діабет 2 типу та бронхіальна астма. Тобто ліки для цих хронічних хворих будуть виділятися безкоштовно», – заявив прем'єр-міністр.

Гройсман також зазначив, що сьогодні буде дане окреме доручення – пропрацювати це рішення на місцях.

«Це вже буде ваша (глав обласних і районних державних адміністрацій – Ред.) відповідальність, щоб усі механізми вчасно почали працювати», – підкреслив він.

Також він повідомив, що уряд працює над оптимізацією цін на українські ліки. «1 березня ми вийшли на фінішну пряму щодо оптимізації цін на українські ліки. Хочу підкреслити, що уряд доб'ється зниження цін на ліки в Україні за трьома нозологіями», – зазначив Гройсман.

Раніше в Україні заборонили одні з найпопулярніших знеболюючих ліків.

Нагадаємо, Кабмін затвердив порядок переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО. Рішення було ухвалене в ході засідання уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: