В Україні створена робоча група з оцінювання демографічного розвитку

Читать на русском
Кабінет міністрів має намір оцінити демографічну ситуацію в Україні після хвилі вимушеного переселення частини громадян.

Кабінет міністрів України схвалив створення міжвідомчої групи з питань науково обґрунтованого оцінювання демографічного розвитку України.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в четвер, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до світової практики, один раз на 10 років проводиться перепис населення. В Україні це робилося в 2001 році. Наступні переписи відкладалися через відсутність у Бюджеті відповідних коштів. Останнім часом у нас виникли серйозні питання, пов'язані з військовим конфліктом на сході країни та анексією Автономної Республіки Крим. Відбулося переміщення значної частини населення», – зазначив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, необхідно оцінити ці міграційні процеси для адекватного прогнозування соціально-економічного розвитку країни, мобілізаційний потенціал, рівень робочої сили.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві повідомили, що станом на 1 серпня 2016 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, враховано 1 749 779 переселенців або 1 420 553 сімей з Донбасу та з Криму.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що програми для переселенців в 2016 році скорочувати не будуть.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: