Президентські вибори у Франції: передвиборчі програми й політичні погляди

Читать на русском

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться менше ніж через місяць – 23 квітня. У зв'язку з цим «Слово і Діло» склало порівняльну інфографіку кандидатів у президенти Франції за їхніми політичними поглядами й програмами.

Згідно з опитуваннями, в першому турі виборів із відривом у 1% переможе проросійський кандидат від «Національного фронту» Марін Ле Пен, яка нещодавно відвідала Москву і провела зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним. Варто нагадати, що вона визнає факт незаконної анексії Росією українського півострова Крим, а також є євроскептиком і вважає антиросійські санкції «безглуздими».

Її головним суперником є ​​Еммануель Макрон, кандидат від партії «Вперед!». Згідно з опитуваннями, в першому турі він посяде друге місце, однак у другому – з гідним відривом переможе Ле Пен. Макрон – єврооптиміст і має ліберально-соціалістичні погляди.

Ще один кандидат – Франсуа Фійон – також, як і Ле Пен, виступає за зближення з Росією. Крім того, кандидат від республіканців бажає здійснити реформи структур Євросоюзу. Однак, згідно з опитуваннями, він не пройде до другого туру президентських виборів, а його електорат розділиться між Макроном і Ле Пен.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: