Експерт про вибори у Франції: зважаючи на те, що творить Трамп, віддавати країну до рук «токсичних» кандидатів не будуть

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Вибори у Франції менш небезпечні та більш спокійні порівняно з американськими. Трамп зіграв дуже добре на негативах, які назрівали в Америці. У Франції ситуація інша.

Про це у коментарі «Слову і Ділу» розповів голова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, оцінюючи результати перших теледебатів у Франції, згідно з якими перемогу здобув Еммануель Макрон.

«Французи стали заручниками ситуації, оскільки незважаючи на те, що оголошена політика деколонізації, вони зберегли дуже сильний вплив на багато країн Африки, аж до того, що там діє спеціальна єдина валюта – франк. Тому французи розуміють, що за будь-якої дестабілізації, а таких зон у колишніх колоніях достатньо (наприклад, Малі, Республіка Чад, в якій постійно перебуває французький контингент)можливостей тільки однієї Французької Республіки для вирішення цих проблем просто не вистачатиме», – аналізує Грабський.

У зв'язку з цим, підкреслив він, у Франції розуміють, що вони мають бути частиною чогось більшого й це потрібно для вирішення їх власних проблем.

«Те, що французи віддали на теледебатах перевагу більш зваженому кандидату Макрону, безумовно, показник того, що вони розуміють важливість вибору», - уточнив експерт.

Для нас, за його словами, дуже важливу та позитивну роль зіграв вибір Трампа, тому що весь світ, європейська спільнота бачить результати його політики.

«Європа бачить, що чинить Трамп, чуює популістські заяви, хоч поки й без наслідків, тому що система важелів і противаг у США діє бездоганно і від появи Трампа вона не зламається. Проте європейці вже розуміють, що краще зберігати те, що напрацьовано, ніж віддавати країну до рук непередбачуваних «токсичних» політиків», - міркує фахівець.

Експерт: Ле Пен буде більшою проблемою для самої Франції, ніж для УкраїниЕксперти оцінили кандидатів на посаду президента Франції та пояснили, чому не варто побоюватися виграшу навіть проросійських кандидатів.

«У світі нічого не буває тільки позитивним або негативним. Кожний досвід, як у випадку з Трампом, дає свої необхідні результати. У цьому разі зберігається єдина думка європейського політикуму, й найближчим часом перспектива не зміниться», - додав Грабський.

Резюмуючи, експерт акцентував, що для України вибори у Франції не мають глобального значення.

«З погляду надання реальної допомоги нашій країні Франція відіграє мізерну роль і є більше гальмівним чинником, ніж каталізатором наших успіхів. А після березневих подій з «віджиманням» наших підприємств навіть французам стало зрозуміло, що ми переходимо до Придністровського сценарію», - підсумував Сергій Грабський.

Нагадаємо, WikiLeaks виклав у відкритий доступ понад 3630 документів, так чи інакше пов'язаних з колишнім прем'єром Франції Франсуа Фійоном, і 1138 - присвячених Марін Ле Пен.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: