З кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен зняли депутатську недоторканність

Читать на русском
Раніше Ле Пен вже позбавляли депутатського імунітету в 2013 році. Після цього проти неї велося розслідування за звинуваченням в «підбурюванні до дискримінації людей через їх віросповідання».
Кандидат в президенти Франції Марін Ле ПенREUTERS/Benoit Tessier

Європарламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з лідера французької опозиційної партії «Національний фронт» і кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен.

Про це передає Reuters, повідомляє "Слово і Діло".

Своїм рішенням депутати відкрили шлях до кримінального розслідування дій політика: Ле Пен загрожує три роки в'язниці за публікацію в Twitter фотографій зі сценами насильства.

У 2015 році Ле Пен, будучи депутатом Європейського парламенту, розмістила Twitter знімки актів насильства терористів ІГІЛ, в тому числі обезголовлювання американського журналіста Джеймса Фолі.

Відсутність депутатського імунітету для Ле Пен означає, що може бути розпочато розслідування про наявність складу злочину в категорії «поширення зображень зі сценами жорстокості».

Ле Пен обіцяє видворити з Франції засуджених іноземцівКандидат в президенти Франції Марін Ле Пен обіцяє видворити з країни засуджених іноземців.

При певних обставинах це правопорушення може спричинити покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і штрафу в розмірі € 75 тис.

Раніше Ле Пен вже позбавляли депутатського імунітету в 2013 році. Після цього проти неї велося розслідування за звинуваченням в «підбурюванні до дискримінації людей через їх віросповідання». Причиною розгляду стало те, що політик порівняла молебні мусульман в громадських місцях з нацистською окупацією Франції під час Другої світової війни.

Раніше "Слово і Діло" повідомляло, що Європарламент може позбавити Ле Пен недоторканності.

За кілька днів до цього Ле Пен відмовилася надягати хустку на зустріч з муфтієм Лівану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: