Експерт: Ле Пен буде більшою проблемою для самої Франції, ніж для України

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог
Ілля Заводовськийполітолог - міжнародник

Не варто нагнітати ситуацію й робити трагедію. У Франції діє система стримувань та противаг, яка не дозволить політикам одноосібно ухвалювати абсолютно популістські рішення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко, оцінюючи дані соцопитування Harris Interactivе, згідно з якими Макрон має шанси перемогти в першому турі виборів президента у Франції.

«Потрібно розуміти, що більшість французьких політиків налаштовані проросійськи. Цьому сприяють кілька століть дружби та особливі відносини, які були між РФ та Францією. Це нам доведеться враховувати», – підкреслив політолог.

«З іншого боку, будь-якому з претендентів на посаду президента у Франції доведеться узгоджувати свою позицію з іншими гілками влади. Не варто робити трагедії навіть у разі перемоги лідера «Національного фронту», – констатував Дяденко.

Ле Пен в принципі буде більшою проблемою для самої Франції, ніж для України. Це в першу чергу демонструє їхню внутрішню кризу.

Експерт-міжнародник Ілля Заводовський акцентував на тому, що Франція завжди була лівою, а зараз велику роль відіграють гроші РФ. Але це ще не означає, що для України все буде так погано, як очікується.

«Є незаконний переділ кордонів у Європі, порушення Гельсінкського акту, а в дотриманні цього зацікавлена в тому числі й Франція. Навряд чи одноосібно Франція, хто б не був президентом, може скасувати санкції. Є міжнародні зобов'язання, які потрібно виконувати, і Франція – не виняток», – наголосив Заводовський.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня, другий – 7 травня.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що має намір зустрітися особисто з проросійським кандидатом Марін Ле Пен через її позицію щодо Криму, й надати докази анексії півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: