На пост президента Франції претендують 11 кандидатів

Читать на русском
Свої кандидатури для участі у виборах на пост президента Франції висунули 11 претендентів.
Reuters

Свої кандидатури для участі у виборах на пост президента Франції висунули 11 претендентів.

Про це розповів голова Конституційної ради країни Лоран Фабіус, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За його словами, список кандидатів виглядає наступним чином: голова партії «Вставай, Франція» Ніколя Дюпон-Еньян, глава «Національного фронту» Марін Ле Пен, лідер руху «Вперед» Еммануель Макрон, представник «Соціалістичної партії» Бенуа Амон, кандидат від вкрай лівої партії «Робоча боротьба» Наталі Арто, лідер «Нової антикапиталистической партії» Філіп Путу, засновник партії «Солідарність і прогрес» Жак Шемінад, депутат-центрист Жан Ласаль, представник лівих Жан-Люк Меланшон, лідер «Народно-республіканської спілки» Франсуа Аселіно і кандидат від «республіканців» Франсуа Фійон.

Президентські вибори у Франції: передвиборчі програми й політичні погляди«Слово і Діло» склало порівняльну інфографіку кандидатів у президенти Франції за їхніми політичними поглядами та програмами.

Раніше чинний президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на майбутніх виборах президента.

Вибори президента Франції проходитимуть в два тури: 23 квітня і 7 травня.

Сьогодні в паризькому аеропорту Орлі французькі військові застрелили невідомого чоловіка, який намагався заволодіти зброєю солдата.

Нагадаємо, прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування у справі про корупцію, в якій може бути замішаний кандидат в президенти Еммануель Макрон, який тоді очолював міністерство економіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: