Мінські угоди нереально виконати – посол Іспанії

Читать на русском
Ні місцева бандитська влада, ні росіяни не дадуть провести чесні і вільні вибори на території ОРДЛО.

Мінські домовленості, особливо «Мінськ-2», були необхідні для припинення кровопролиття, однак їх нереально виконати.

Про це під час засідання прес-клубу «Дипломати без краваток» в Укрінформі заявив Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне, передає «Слово і Діло».

Експерт: Мінські угоди для Путіна – не більш ніж клаптик паперу, який при бажанні можна спалитиМіжнародний експерт розповіла про перспективи реалізації Мінських угод і припустила, від чого залежить розвиток ситуації на Донбасі.

«Тут ми переходимо до Мінськими угодами, особливо «Мінськ-2». Що на той час відбувалося? Люди гинули на фронті і необхідно було будь-яким чином припинити вбивства людей, щоб люди не гинули. І ось зробили ці угоди, «Мінськ-2». Але ми розуміємо, що це абсолютно нереально, ці угоди, які неможливі для виконання. Але на той час вони зіграли свою роль, вони припинили масову загибель людей», – заявив посол.

Іспанський дипломат також зазначив, що ані місцева «бандитськ»а влада, ані росіяни не дадуть провести чесні й вільні вибори на території ОРДЛО.

«Мінські угоди передбачають вільні вибори на Донбасі згідно з українським законодавством та під наглядом західних інституцій, ОБСЄ. Але це не говорить про те, що мають вийти російські війська. Тобто навіть якщо російські війська звідти вийдуть, то той гангстерський режим, який там знаходиться, на територіях ОРДЛО, він жодним чином не дозволить провести жодні вибори», – сказав він.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про умови і варіанти, як «поховати» Мінські угоди.

Нагадаємо, Павло Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: