США досягли нового ліміту держборгу

Читать на русском
Дію закону, що визначав максимальний розмір держборгу в 18,1 трильйона доларів, було призупинено в листопаді 2015 року за президента Барака Обами.

Дію закону, що визначав максимальний розмір держборгу в 18,1 трильйона доларів, було призупинено в листопаді 2015 року за президента Барака Обами.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на dw.com.

Однак термін мораторію спливає у четвер, 16 березня. Таким чином, нинішній держборг у розмірі 19,86 трильйона доларів стане новим лімітом.

Втім, це не означає, що США не зможуть виконувати свої фінансові зобов'язання, включаючи виплати пенсій, зарплат держслужбовцям і страховок, відзначає агентство DPA. У міністра фінансів США Стівена Мнучіна є низка можливостей, щоб виграти час і забезпечити роботу федеральних установ.

Мінфін планує тимчасово припинити випуск деяких видів держоблігацій. Про це Мнучін повідомив в листі Конгресу минулого тижня. За даними Бюджетного управління Конгресу, це дозволить федеральному уряду протриматися до осені. Крім того, в квітні очікуються значні надходження податків, що ще більше зміцнить його становище.   За даними DPA, очікується, що республіканська більшість у Конгресі незабаром ухвалить новий закон, що підвищує ліміт держборгу. Про це раніше заявив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл. Примітно, що до свого обрання президентом Дональд Трамп різко критикував адміністрацію Обами, яка неодноразово піднімала верхню межу держборгу.

Нагадаємо, Трамп має намір урізати бюджет на користь армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: