Трамп має намір перекроїти бюджет на користь армії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив про наміри працювати над зміцненням обороноздатності країни, зокрема про суттєве збільшення військових витрат.

Президент США Дональд Трамп заявив про наміри працювати над зміцненням обороноздатності країни, зокрема про суттєве збільшення військових витрат.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

Як заявило CNN високопоставлене джерело в Білому домі, відповідна пропозиція нового американського лідера надійде при формуванні бюджету на наступний фінансовий рік.

Зокрема, Трамп хоче скоротити витрати на соціальний захист і медичне страхування. Крім того, президент США уріже фінансування Агентства з охорони навколишнього середовища США (Environmental Protection Agency), з критикою якого він раніше неодноразово виступав.   За словами співрозмовника телеканалу, плани Трампа щодоо бюджету будуть оприлюднені в понеділок, 27 лютого. Документ представить директор Адміністративно-бюджетного управління Мік Малвейні.

У вівторок, 28 лютого, Трамп виступить на спільній сесії Конгресу США, на якій, як очікується, він озвучить свої завдання на посаді глави держави і законодавчі пріоритети.

Нагадаємо, американський лідер має намір розширити ядерний арсенал, щоб США «були на вершині конкуренції» в цій галузі.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп спробує укласти з Росією угоду по боротьбі з тероризмом і в сфері економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: