Вибори у Франції: розпочато розслідування підозрілої поїздки Макрона

Читать на русском
Прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування проти кандидата на посаду президента Еммануеля Макрона.

Прокуратура Франції розпочала попереднє розслідування в справі про корупцію, в якому може бути замішаний кандидат у президенти Еммануель Макрон, який тоді обіймав посаду міністра економіки.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на AFP.

Прокуратура Франції розслідує поїздку Макрона до Лас-Вегаса в січні минулого року. Як повідомляє видання, під час поїздки Макрон брав участь у зустрічі з підприємцями на Міжнародній виставці електроніки.

За даними ЗМІ, витрати на його візит до США склали 380 тисяч євро. Вся сума була передана агентству Havas, яке займалася організацією зустрічі міністра з бізнесменами. При цьому процедура тендеру, яка є обов'язковою в таких випадках, не була дотримана.

Сам Макрон запевняє, що нічого не знав про деталі організації своєї поїздки. Але для слідчих органів це не стало переконливим аргументом.

Експерт: Ле Пен буде більшою проблемою для самої Франції, ніж для УкраїниЕксперти оцінили кандидатів на посаду президента Франції та пояснили, чому не варто побоюватися виграшу навіть проросійських кандидатів.

Поки що, за останніми даними, якраз його рейтинги є найвищими в президентських перегонах.

«Він молодий, гарний і талановитий», – саме так пишуть про Макрона французькі ЗМІ, називаючи його то «інопланетянином», то «вундеркіндом».

Серед основних, уже заявлених реформ Макрон пропонує зменшення податків, виплат із безробіття, але водночас має намір збільшити робочий тиждень.

Додамо, раніше WikiLeaks виклали у відкритий доступ понад 3630 документів, так чи інакше пов'язаних із колишнім прем'єром Франції Франсуа Фійоном, і 1138 – присвячених Марін Ле Пен.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня, другий – 7 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: