Сироїд прокоментувала вимогу залишити посаду віце-спікера

Читать на русском
Віце-спікер Сироїд прокоментувала вимогу депутатів залишити посаду: нехай вирішує парламент.

«Народний фронт» ініціює недовіру заступнику голови Верховної Ради Оксані Сироїд.

У фракції «Блоку Петра Порошенка» заявили, що готові підтримати ініціативу, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Фракції «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» та «Радикальної партії» закликали віце-спікера на пленарному засіданні парламенту в середу дати можливість виступити співробітникам правоохоронних органів, які стали учасниками інциденту на блокпосту в Слов'янську Донецької області за участю позафракційного народного депутата Володимира Парасюка.

До зали засідань парламенту зайшли чотири людини в камуфляжній формі й попрямували до трибуни. Після цього віце-спікер Сироїд оголосила ранкове засідання закритим, а депутати після закриття засідання провели «збори народних депутатів» у залі пленарних засідань.

Після цього Сироїд звернулася до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури з тим, щоб вони встановили ініціаторів самовільних дій у сесійній залі.

У відповідь на це заступник голови фракції «Народного фронту» Андрій Тетерук заявив про необхідність її відставки з посади віце-прем'єра.

«Це право будь-якого депутата, тим більше парламентської фракції. Нехай вирішує парламент», – сказала Сироїд журналістам, коментуючи заяву Тетерука.

Нагадаємо, Нацполіція відкрила справу щодо подій під Слов'янськом за участю нардепа Парасюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: