Аброськін: усіх затриманих на редуті в Донецькій області блокадників відпустили

Читать на русском
Начальник ГУ Нацполіціі в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що вчора затримали 45 учасників торгової блокади Донбасу. З них восьмеро осіб назвалися учасниками АТО. У вівторок вранці затриманих відпустили.

Затриманих вчора 45 учасників торгової блокади в Донецькій області відпустили у вівторок вранці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, інформує «Слово і Діло».

Із 45 затриманих, восьмеро є учасниками АТО.

«13.03.2017 співробітниками ГУНП Донецької області були затримані 45 осіб, з них 8 осіб, які, за їхніми словами, брали участь в АТО, 4 власника зброї та 6 раніше судимих ​​осіб. Вони є жителями 8 областей України: Дніпропетровська – 17; Київська – 10; Чернігівська – 8; Вінницька – 4; Житомирська – 2; Донецька – 2; Сумська – 1; Миколаївська – 1», – повідомив він.

Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше судимий за вбивство.

«Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили до Донецької області централізовано. Забезпечили грошима й обіцяли плату за три тижні чергування на «редуті» – 400 гривень на день», – додав Аброськін.

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

«Станом на сьогоднішній ранок всі вони відпущені. Жоден із них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особа, організатор «блокади», вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами на здоров'я для подальшої дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та надання пояснень пройшов медичний огляд, під час якого скарг не надходило», – пояснив він.

Також він закликав не вестися «на провокації й гучні заяви від політиків-невдах, які намагаються за рахунок чужого горя підняти собі рейтинг».

«Донецька поліція діє виключно в рамках закону й робить усе можливе для безпеки наших громадян», – додав він.

Нагадаємо, вчора поліцію на Донбасі перевели на посилений режим несення служби.

Також у Маріуполі пройшов мітинг проти блокади Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: