Сироїд попросила СБУ та ГПУ розслідувати «захоплення зали» Верховної Ради

Читать на русском
Заступник голови парламенту Оксана Сироїд звернулася до СБУ та Генпрокуратури з проханням розібратися в інциденті в Раді.
Оксана Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд звернулася до Служби безпеки України та Генеральної прокуратури з тим, щоб вони встановили ініціаторів самовільних дій у парламенті в середу, коли до зали засідань зайшли четверо правоохоронців у камуфляжі, а депутати після закриття засідання провели «збори народних депутатів».

Про це вона повідомила журналістам у кулуарах парламенту, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я вже звернулася до прокуратури та СБУ в зв'язку з цією екстраординарною подією. Вони мають провести розслідування: хто спланував ці дії та з якою метою», – зазначила віце-спікер.

«Одна з критичних вимог демократії – органи правопорядку не мають права ступати на підлогу, де відбуваються парламентські дебати. Щойно органи правопорядку отримують право або можливість самовільно входити на територію парламенту, можна говорити, що демократія перестала існувати», – пояснила Сироїд.

Вона також підкреслила, що розцінила як захоплення парламентської зали й трибуни ситуацію, коли до сесійної зали увійшли люди в камуфляжній формі й попрямували до трибуни.

«І я змушена була закрити пленарне засідання сьогодні», – заявила віце-спікер.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав прізвища відповідальних за блокаду ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: