ГПУ: Кацуба заплатив 3,5 мільйона доларів і вийшов на волю

Читать на русском
ГПУ: Олександр Кацуба пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів гривень до Бюджету й розповів слідству дуже важливі факти в справі про розкрадання грошей.

Згідно з рішенням Шевченківського суду, на волю вийшов екс-заступника голови «Нафтогазу України» Олександр Кацуба.

Цим же рішенням судді зняли арешт із майна Кацуба, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, екс-заступник голови «Нафтогазу України» Олександр Кацуба дійсно вийшов із Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві.

«Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів гривень до Бюджету й дав важливі свідчення. Суд був минулого тижня, проводився в закритому режимі – в нього умовний термін», – зазначила вона.

Засідання відбувалося за зачиненими для преси дверима, а Генпрокуратура публічно не звітувала про його результати.

Екс-заступник голови «Нафтогазу» Кацуба готовий піти на угоду зі слідством – ГПУУчасник справи про розкрадання при закупівлі газових вишок, колишній заступник голови НАК Нафтогаз України Олександр Кацуба готовий співпрацювати зі слідством.

Старший брат Олександра Кацуби Сергій свого часу також був заступником голови «Нафтогазу». В цей час Олександр Кацуба очолював «Чорноморнафтогаз» і здійснив закупівлю скандальних «вишок Бойка» за значно завищеною ціною.

Як повідомлялося раніше, слідство підозрювало Кацубу в сприянні компанії Курченка «Газ України 2020» у вилученні в держкомпанії бензину на 500 млн грн (близько $63 млн за курсом того часу).

Нагадаємо, раніше ГПУ встановила розкрадання Кацубами грошей «Нафтогазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: