ГПУ встановила розкрадання Кацубами грошей «Нафтогазу»

Читать на русском
Генеральна прокуратура встановила факт розкрадання братами Кацуба 450 мільйонів гривень Нафтогазу.
Олександр Кацуба

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні проти колишнього заступника голови правління Національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України» Олександра Кацуби.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

За підсумками розслідування, правоохоронці встановили, що брати Кацуби (Олександр і Сергій) в 2012-2013 роках неправомірно заволоділи грошима компанії в розмірі 450 млн грн.

«Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування кримінального провадження стосовно колишнього заступника голови правління «Нафтогазу України» Олександра Кацуба. Слідством встановлено, що Олександр і Сергій Кацуба в період з серпня 2012 по 2013 рік шляхом зловживання службовим становищем заволоділи коштами «Нафтогазу» на суму понад 450 млн грн», - повідомляє прес-служба компанії.

У справі Азарова і Курченка притягнули до відповідальності 59 осіб – МатіосУкраїна притягнула до відповідальності 59 фігурантів кримінальних справ, відкритих за економічні злочини оточення колишнього прем'єра Миколи Азарова та бізнесмена Сергія Курченка.

Згідно з повідомленням, за даними слідства, для заволодіння коштами використовувалися схеми фіктивних закупівель нафтопродуктів.

«Найближчим часом справу буде передано до суду. За результатами слідства «Нафтогаз» отримає право звернутися до винних осіб з вимогою про відшкодування завданих збитків», - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура затримала в центрі Києва колишнього заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Олександра Кацубу 17 червня 2016 р.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: