Гройсман та Ердоган досягли домовленості про реалізацію низки економічних проектів

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, досягнув конкретних домовленостей із президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів.

Перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досягнув конкретних домовленостей із президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду, передає «Слово і Діло».

Гройсман схвалив рішення турецького флоту ігнорувати КримСьогодні в Кабміні отримали ноту про заборону всім турецьким кораблям відвідувати анексований Крим. Володимир Гройсман назвав це проявом дружби між Україною та Туреччиною.

Так, Гройсман зазначив, що підписання угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною на взаємовигідних умовах сприятиме процесу активізації торгівлі.

«Виключно важливим є підписання оновленої угоди про уникнення подвійного оподаткування та угоди про взаємний захист інвестицій», – зазначив Володимир Гройсман.

Він також відзначив необхідність провести до кінця 2017 року в Анкарі 11 засідань двосторонньої міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Нардепи підтримали ратифікацію угоди про ЗВТ між Україною та Канадою272 українські народні депутати підтримали створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Окремо сторони обговорили питання співробітництва в оборонно-промисловій та авіакосмічної сферах. Гройсман зазначив, що Україна має замкнутий цикл створення та виробництва пасажирських і транспортних літаків. Цей досвід, втілений у літаках Ан-148/158, може бути використаний у проекті створення турецького середньомагістрального літака.

Прем'єр України закликав турецьку сторону, зокрема, до залучення українських компаній до будівництва та модернізації газосховищ.

У повідомленні наголошується, що в центрі уваги переговорів була також взаємодія у транспортній сфері. Сторони домовилися розширити мережу авіаційного сполучення між двома країнами, в тому числі з налагодження рейсів з України до туристичних центрів Анталія та Ізмір.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закон про посилену співпрацю з Евроюстицією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: