Україна налагодить економічний діалог із Туреччиною

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час офіційного візиту в Анкару досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час офіційного візиту в Анкару досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва.

Про це повідомляє Урядовий портал, інформує «Слово і Діло».

«Поглиблення співпраці між двома країнами в торговельно-економічній сфері є однією з ключових передумов успішного розвитку стратегічного партнерства, зазначив глава українського уряду. У цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив, що підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною на взаємовигідних умовах буде сприяти процесу активізації торгівлі», - йдеться в повідомленні.

Винятково важливим є підписання оновленої Угоди про уникнення подвійного оподаткування та Угоди про взаємний захист інвестицій, підкреслив Гройсман.

Він також наголосив на необхідності провести до кінця 2017 р в Анкарі 11 засідань двосторонньої міжурядової Комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Окремо сторони обговорили питання співпраці в оборонно-промисловій та авіакосмічній сферах.

Гройсман зазначив, що Україна має замкнутий цикл створення і виробництва пасажирських і транспортних літаків. Цей досвід, втілений в літаках Ан-148/158, може бути використаний в проекті створення турецького середньомагістрального літака.

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду«Слово і Діло» продовжує традиційний щотижневий моніторинг обіцянок членів українського уряду.

Прем'єр-міністр України закликав турецьку сторону до більш тісної взаємодії в енергетичній сфері, зокрема щодо залучення українських компаній до будівництва і модернізації газосховищ.

У центрі уваги переговорів була також взаємодія в транспортній сфері. Досягнуто домовленості розширити мережу авіаційного сполучення між двома країнами, зокрема щодо налагодження рейсів з України в туристичні центри Анталія та Ізмір.

Раніше Гройсман схвалив рішення турецького флоту ігнорувати Крим.

Нагадаємо, прем'єр-міністр відлетів до Туреччини з дводенним робочим візитом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: