Туреччина призупиняє дипломатичні відносини з Нідерландами на високому рівні – віце-прем'єр

Читать на русском
Туреччина припиняє дипломатичні відносини з Нідерландами на тлі кризи. Найближчим часом Туреччина може переглянути угоду з Євросоюзом щодо міграції.

Туреччина призупиняє дипломатичні відносини з Нідерландами на високому рівні.

Про це заявив заступник прем'єра Нуман Куртулмуш, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

Голландський прем'єр відмовився вибачатися перед ТуреччиноюПрем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте відмовився принести офіційні вибачення за відмову впустити в країну літак з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

За словами політика, санкції діятимуть доти, доки Нідерланди не зроблять крок назустріч. Окрім того, він сказав, що найближчим часом Туреччина може переглянути угоду з Євросоюзом щодо міграції.

Нагадаємо, конфлікт між Анкарою та Амстердамом спалахнув 11 березня, після того як влада Нідерландів вирішила не пускати до країни очільника МЗС Туреччини. Мевлют Чавушоглу мав прилетіти до Роттердама в суботу, але його літаку не дозволили сісти. Турецький дипломат прямував туди агітувати турецьку діаспору перед референдумом, запланованим на квітень. Плебісцит має затвердити зміни до Конституції, що посилюють повноваження президента Ердогана. Не пустили до Нідерландів і міністра сім'ї та соцполітики Туреччини Фатіму Кайя. Жінка вирішила поїхати до Нідерландів вже з початком скандалу, однак до Роттердама так і не доїхала – її затримала місцева поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: