Порошенко розкритикував наслідки блокади на Донбасі

Читать на русском
Блокада привела до втрати підприємств в ЛДНР, які можна було використовувати як плацдарм при поверненні регіону, заявив він.

Президент Петро Порошенко заявив, що блокада Донбасу призвела до захоплення сепаратистами українських підприємств в «ДНР» і «ЛНР», які планувалося використовувати як плацдарм в процесі повернення територій.

«Це знищило Україну на Донбасі, це дуже небезпечна стратегія і небезпечні дії», - сказав глава держави в інтерв'ю українським телеканалам, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що українські підприємства в «республіках» були єдиними місцями, де сплачувалися податки і люди, які працювали на великих українських підприємствах - на окупованих територіях, але під українською юрисдикцією - чітко розуміли, що це Україна».

«Це були такі острівці України. Якір, на якому ця територія трималася за Україну. І, безумовно, ми збиралися використовувати їх при реінтеграції, при поверненні України на Донбас і повернення Донбасу в Україну. Це були базові плацдарми», - сказав він.

Блокада окупованих територій: хронологія та деталі рішення РНБОУ відповідь на «націоналізацію» українських підприємств, розташованих на непідконтрольних територіях, РНБО посилила заходи з блокування ОРДЛО.

Порошенко також заявив, що блокада буде знята, якщо підприємства на неконтрольованих територіях будуть повернуті українським власникам і буде дотримуватися режим припинення вогню.

«Ми говоримо: поверніть підприємства українським власникам, незалежно від того, державна це форма власності чи ні. Адже і державну форму власності захопили. Забезпечте перший і другий пункт Мінських угод - припинення вогню і відведення важкої техніки і артилерії, і ми знімаємо обмежувальні заходи», - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, на 59-й день блокади Донбасу, влада вирішила її підтримати і офіційно заборонити вантажоперевезення в «ДНР» і «ЛНР». Це рішення пояснювалося конфіскацією українських підприємств в «республіках».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: