Блокада окупованих територій: хронологія та деталі рішення РНБО

Читать на русском

Сьогодні, у відповідь на захоплення бойовиками самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» українських підприємств, розташованих на неконтрольованих територіях, Президент України Петро Порошенко запропонував РНБО повністю припинити вантажне транспортне сполучення з окупованими територіями. Діяти воно, на думку Глави держави, має до повернення під контроль України «націоналізованих» терористами підприємств.

В РНБО до звернення Порошенка прислухались, і з 13:00 середи силовики перекрили всі автомобільні шляхи, що сполучають підконтрольну частину Донецької й Луганської областей із самопроголошеними «республіками».

«РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів із виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення», – оголосив рішення Радбезу секретар Олександр Турчинов.

Виключення становлять лише гуманітарні вантажі. Не застосовуватимуться обмеження і щодо приватних осіб, які перетинатимуть лінію зіткнення на легкових авто, перевозячи особисте майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: