Три роки Ткаченка на посаді: як працює черкаський губернатор

Читать на русском

Сьогодні, 15 березня, триріччя перебування на посаді святкує один із губернаторів-«довгожителів» вітчизняної політики – голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко. За цей час «Слово і Діло» зафіксувало 75 його обіцянок, з яких він виконав 56, тобто близько 75% від загальної кількості. Це дозволило йому посісти високе друге місце в рейтингу відповідальності голів областей України. Кращий показник виконання обіцянок лише в його дніпропетровського колеги Валентина Резніченка (81%).

Серед найважливіших виконаних зобов’язань аналітики порталу визначили завершення будівництва обласного перинатального центру, придбання флюорографів для 13 районів регіону, часткове забезпечення коштами ремонту погорілого драмтеатру в Черкасах. Разом із тим, не зміг черкаський губернатор записати собі в актив ремонт зусиллями області в установлений термін школи №24 в Лисичанську, проходження черкаськими чиновниками з березня до червня 2015 року люстраційної перевірки та створення протягом 2016 року на Черкащині індустріального парку.

Зі статусом «у процесі», тобто такими, що ще можуть бути виконаними, залишаються наразі 11 обіцянок чиновника. Найважливіші з них: затвердження програми очищенні області від стихійних звалищ, створення в 2017 році в районних лікарнях кабінетів здоров’я жінок та центрів гемодіалізу.

Тематики, за якими найчастіше роздає обіцянки Ткаченко, аналітики «Слова і Діла» визначили в такому порядку: державне управління та місцеве самоврядування, охорона здоров’я, національна безпека, інфраструктура, фінанси, соціальна сфера, культура.

Найбільш публічно активним черкаський губернатор був наприкінці першого півріччя 2014 року, тобто відразу після призначення. Починаючи з осені 2015 року Ткаченко зазвичай роздає не більш ніж дві обіцянки на місяць.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: