Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ткаченко пообіцяв затвердити програму, яка буде спрямована на очищення Черкащини від стихійних сміттєзвалищ та фінансуватиметься з обласного бюджету

16 березня 2015 року голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко пообіцяв затвердити програму, яка буде спрямована на очищення Черкащини від стихійних сміттєзвалищ та фінансуватиметься з обласного бюджету.
Виконано
Сказано 16 березня 2015 р.

Джерело

  • http://v4asno.com/cherkashhinu-aktivno-ochishhatimut-vid-smittyezvalishh/
  • Лист директора Департаменту фінансів Н. Кравченка
  • Лист директора Департаменту екології та природних ресурсів О.Звягінцева
  • Лист Черкаської ОДА
  • Лист начальника управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Звягінцевої Олени Миколаївни

Результат

Відповідно до листа Черкаської ОДА від 17 червня 2015 року, з метою забезпечення підвищення рівня екологічної безпеки та благоустрою населених пунктів області, розпорядженням обласної Державної адміністрації від 01.04.2015 № 144 затверджено План заходів з підвищення рівня благоустрою в населених пунктах області та мотивації населення, громадських організацій у виявленні порушень, одним із основних заходів якого є забезпечення ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Враховуючи ситуацію, що склалася з утриманням одного з найбільших полігонів області, в обласному бюджеті передбачено 475,2 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для полігону твердих побутових відходів у м. Смілі.

Відповідно до листа Черкаської ОДА від 7 жовтня 2015 року, повідомляється, що Черкаською обласною державною адміністрацією направлено звернення від 04.03.2015 №257/01-28 до голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України Томенку М.В. щодо ініціювання у необхідності розроблення Загальнодержавної програми поводження з відходами. У зв'язку з зазначеним, обласну програму поводження з відходами буде розроблено після прийняття в установленому законодавством порядку Загальнодержавної програми поводження з відходами.

Відповідно до листа Черкаської ОДА від 9 грудня 2016 року, рішенням обласної ради від 25.06.2015 № 41- 2/VI затверджено "План реалізації стратегії регіонального розвитку на період 2015 — 2017 роки", до якого входять проекти напряму "Покращення управління відходами" та визначені конкретні цілі проектів, очікувані результати, вартість проектів та джерела фінансування (державний бюджет, місцеві бюджети, інші кошти не заборонені чинним законодавством). 3 метою забезпечення ефективної реалізації Стратегії управлінням розроблено "Обласну програму охорони навколишнього природного середовища на 2016 —2020 роки" (далі — Програма), яку затверджено рішенням Черкаської обласної ради від 03.06.2016 N 5-2/VIL Виконання завдань Програми заплановано здійснювати шляхом реалізації природоохоронних заходів, у тому числі за напрямком "Раціональне використання і зберігання відходів виробництва і побутових відходів".

Відповідно до листа управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА від 20 березня 2017 року обласну програму охорони навколишнього середовища на 2016-2020 роки затверджено рішенням обласної ради 03.06.2016 з метою забезпечення ефективної реалізації на регіональному рівні державної політики у сфері охорони навколишнього середовища. Метою Програми є забезпечення дотримання вимог екологічної безпеки, поліпшення екологічної ситуації в області та підвищення ефективності реалізації регіональної екологічної політики. Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, коштів місцевих бюджетів, коштів за угодами про соціальне партнерство. Загалом у 2016 році на реалізацію заходів Програми використано 57 663,7 тис. грн. За даними районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного підпорядкування у 2016 році виявлено та ліквідовано 1272 стихійних сміттєзвалища. За інформацією екологічної інспекції у 2016 році до адміністративної відповідальності притягнуто 62 посадові особи.

Оскільки програма була затверджена головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченко та наразі є впровадженою, обіцянка отримує статус виконано.