Чи звільняє Порошенко безвідповідальних губернаторів?

Читать на русском

За час президентства Петра Порошенка єдиною областю, яка не змінила керівника, стала Черкаська. Тамтешній губернатор Юрій Ткаченко, відповідно до рейтингу «Слова і Діла», є досить відповідальним політиком: у його активі наразі 70% виконаних обіцянок.

Областями-рекордсменами за кількістю голів ОДА, що змінились за роки правління Петра Порошенка, є Луганська та Запорізька. На Луганщині на зміну в. о. губернатора Ірині Веригіній спочатку прийшов Геннадій Москаль (який уже отримав статус голови військово-цивільної адміністрації), потім Георгій Тука, а в квітні цього року – Юрій Гарбуз. Запорізьку область за останні 2 роки очолювали такі політики, як Валерій Баранов, Валентин Резніченко, Григорій Самардак, аж поки у квітні 2016-го на цю посаду не був призначений Костянтин Бриль.

Рівненська, Житомирська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Хмельницька та Запорізька області змінили по 3 керівники, решта регіонів – по два.

Нагадаємо, після призначення Ігоря Райніна головою Адміністрації Президента України Харківську обласну державну адміністрацію очолила одна з його заступників Світлана Світлична. А кількома тижнями раніше про звільнення з посади повідомив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: