Менше слів, більше діла: хто з губернаторів за рік навчився краще виконувати обіцянки

Читать на русском

«Слово – не горобець» – такий принцип дій варто було б засвоїти кожному політику, але на ділі це вдається лише одиницям. «Слово і Діло» постійно моніторить показники виконання обіцянок політиками та чиновниками різних рівнів, і метою нашої роботи є не лише підзвітність влади, але й запровадження якісно нової політичної культури спілкування можновладців зі своїми виборцями чи людьми, чия доля залежить від них за рішенням вищих органів влади. Як це працює, можна побачити на прикладі порівняння рівня відповідальності голів обласних адміністрацій у 2015 та 2016 роках, підготованому порталом.

Серед усіх очільників областей, що вже були на цих посадах у 2015 році та продовжують працювати, позитивну динаміку у виконані обіцянок цьогоріч продемонстрували 14 губернаторів. Найбільше обіцянок порівняно з минулим роком виконав голова Сумської ОДА Микола Клочко (на 32%), слідом за ним розташувалися дніпропетровський губернатор Валентин Резніченко (26%) та голова Тернопільщини Степан Барна (22%). Непогані результати демонструють чернігівський, закарпатський, полтавський і вінницький обласні голови.

При цьому за загальним рівнем відповідальності впевнено лідирує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Порівняно з минулим роком він виконав лише на 1% більше обіцянок, але всього реалізованих зобов’язань у нього 71%, що є недосяжним показником для більшості політиків. Співставний відсоток виконання обіцянок мають лише губернатори Дніпропетровської, Закарпатської та Сумської областей Валентин Резніченко, Геннадій Москаль і Микола Клочко.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» продемонструвало, які обіцянки мерів обласних центрів України, що мали бути реалізовані цьогоріч, так і залишилися невиконаними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: