Львову третій тиждень немає куди вивозити сміття

Читать на русском
Львівська мерія: місту фізично немає куди вивозити сміття. Ухвалено рішення повторно звернутися до Кабміну та Львівської ОДА з проханням врегулювати ситуацію з вивезенням відходів зі Львова.

У Львові знову немає куди вивозити сміття, накопичення якого збільшуються з кожним днем.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, пише «Слово і Діло».

«Агломерації, що нараховує понад мільйон людей, щодня створює відходи, фізично нікуди їх вивозити. Замість того, щоб ухвалити рішення й на тих полігонах, які є в Україні, по одній машині приймати відходи, роблять усе навпаки – штучно перекривають, зупиняють», - сказав у вівторок на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

Станом на 14 березня переповненими залишаються 25% майданчиків.

«Невивезеними залишаються 317 контейнерних майданчиків, що становить 25% від їх загальної кількості. Такий стан триває три тижні. Беручи до уваги потепління, якщо подальша ситуація не буде вирішена за допомогою державної влади, то це загрожує погіршенням санітарно-епідемічної ситуації у Львові», – підкреслив Бабак.

Комісія ухвалила рішення повторно звернутися до Кабміну та Львівської ОДА з проханням врегулювати ситуацію з вивезенням відходів зі Львова.

Нагадаємо, наприкінці січня поточного року Львівська міська комісія з надзвичайних ситуацій зверталася до уряду з аналогічним проханням. Було ухвалено рішення виділити Львову ділянку в Яворівському районі для будівництва комплексу з переробки відходів, але влада міста заявила, що ця ділянка не підходить. За словами міського голови Андрія Садового, Львову потрібна ділянка площею до 35 га, щоб облаштувати там полігон із захоронення ТПВ.

Раніше Садовий заявляв, що в місті переповнені сміттєві баки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: