Львову виділили землю під будівництво сміттєпереробного заводу

Читать на русском
Ділянку вибрав міський голова Львова Садовий. Синютка вважає цю ділянку однією з кращих для будівництва заводу з утилізації ТПВ.
Олег Синютка

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка підписав розпорядження про виділення земельної ділянки в Яворівському районі під будівництво комплексу з утилізації та переробки відходів міста Львова.

Про це він повідомив на брифінгу в понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні підписано розпорядження про передачу львівського комунального підприємства «Збиранка» території для будівництва комплексу з утилізації та переробки твердих побутових відходів. Сесія Львівської міськради має прийняти цю ділянку в комунальну власність», – сказав він.

За його словами, на цій ділянці планувалося збудувати сміттєспалювальний завод, а як буде вирішувати цю проблему міська влада Львова, він не знає.

«Цю ділянку обрав міський голова Львова. Я вважаю, що ця ділянка є однією з кращих для будівництва заводу з утилізації ТПВ. Якщо йтиметься про будівництво нового сміттєзвалища, то я категорично проти, тому що в нас уже є приклад Грибовичів. Якщо ж ідеться про будівництво заводу з переробки ТПВ, то вважаю, що громада та активісти з розумінням поставляться до цього, тому що це проблема не лише Львова, а й населених пунктів», – сказав голова Львівської ОДА.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв провести громадські слухання перед початком будівництва полігону ТПВСказано 10 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою ситуацію, яка склалася з утилізацією львівського сміття.

Як повідомлялося раніше, коли температура повітря підвищиться, Львову загрожує спалах кишкової інфекції через невивезене сміття.

«Слово і Діло» зафіксувало 55 обіцянок голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, 25 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 45%. Із повним переліком обіцянок голови Львівської ОДА можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: