Європейський банк виділить 35 мільйонів євро на ліквідацію львівського сміття

Читать на русском
Європейський інвестиційний банк готовий дати 35 млн євро для вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища у Львові. Зараз у місті працюють групи консультантів від банку та від французького посольства.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської ОДА зобов'язала міську владу звільнити всі сміттєві майданчики міста від сміття, яке накопичилося протягом місяця.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в інтерв'ю телеканалу ZiK, повідомляє «Слово і Діло».

Європейський інвестиційний банк готовий дати 35 млн євро для вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища. Зараз у Львові працюють групи консультантів від зазначеного банку та від французького посольства. Вони допомагають виробити технологію вирішення питання полігону.

«За тією попередньою інформацією, яку я маю від банку, цей проект практично становитиме 35 мільйонів євро. Європейський інвестиційний банк готовий допомогти Львову його профінансувати», – розповів Зубко.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв побудувати сміттєпереробний заводСказано 30 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Чиновник підкреслив, що проект містить положення щодо впорядкування Грибовицького сміттєзвалища, сортування та брикетування сміття. На його реалізацію потрібно від 2 до 3 років.

Відзначимо, що французькі компанії хочуть взяти участь у тендері з будівництва заводу з глибокої переробки твердих побутових відходів на Львівщині.

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв сприяти якнайшвидшому вирішенню проблеми утилізації твердих побутових відходів у Львові. Вчора стало відомо, що голова Львівської ОДА Олег Синютка сподівається очистити місто від сміття за сім днів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: